Naar "Mijn trainingen"

Onze werkwijze

Molijn Training gaat 'online only'!


Bij Molijn Training hebben we best wat moeite gehad met de nieuwe werkelijkheid. Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit. Zo hebben we met een frisse blik gekeken naar de huidige actualiteit, de trainingsbehoeften van onze cursisten en dit afgezet tegen onze bestaande trainingsprogramma’s voor klassikale trainingen. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat het simpelweg omzetten van de bestaande programma’s naar een online variant niet zou werken. Daarom hebben wij de afgelopen periode al onze trainingsprogramma’s volledig opnieuw geschreven compleet afgestemd op de nieuwe normaal. Vanaf september bieden we onze trainingen alleen nog online aan. Door een duidelijke keuze te maken willen wij vooral duidelijkheid scheppen voor onze cursisten. Zo is het nu zeker dat:

 • trainingen altijd veilig online zijn
 • trainingen altijd door kunnen gaan, ook als je zelf verkouden bent
 • de opzet en uitvoering van het trainingsprogramma niet verandert: je weet waar je je voor opgeeft

Ons doel is en blijft scherp: we willen de beste persoonlijke vaardigheidstrainingen geven die met een eerlijke prijs voor iedereen bereikbaar zijn!

Werkwijze voor online, klassikale trainingen
Door te kiezen voor online only konden we het idee van de uitwisselbaarheid van klassikale trainingen en online trainingen laten varen. Dit geeft ons de ruimte om onze trainingsprogramma’s helemaal af te kunnen stemmen op de huidige situatie waarin veel online gebeurt. Een klassikale training is in de praktijk namelijk echt wat anders dan een online training. Zo kan het ontbreken van fysiek contact een handicap zijn tijdens een online training als je dit niet goed compenseert met een effectieve online communicatie. Ook is de spanningsboog van veel cursisten in een online training veel korter dan in een klassikale training. Een goede online training vraagt daarom om een compleet nieuwe opzet met andere werkvormen, oefeningen, interactie en begeleiding van de cursisten. Door de groepen klein te houden (maximaal 6) is het mogelijk om ook online een open communicatie met elkaar te kunnen hebben.

Blended learning
Leren doen mensen volgens ons vooral door te oefenen en ervaren in een combinatie van online meetings met anderen en offline aan de slag te gaan met individuele oefeningen; ook wel blended learning genoemd. Door de oefeningen goed af te stemmen op de veelal nieuwe situatie waarin we meer thuiswerken en veel online doen, sluiten we goed aan op de praktijk van onze cursisten. Daarnaast is persoonlijk contact in al onze trainingen van essentieel belang. Mensen leren namelijk het meest wanneer ze ervaringen met elkaar kunnen delen en elkaar tips en adviezen kunnen geven; zo kunnen ze effectief van elkaar én met elkaar leren.

Aansluiting op de praktijk
De exacte inhoud van de training stemmen we zoveel mogelijk af op de individuele leerbehoeften van de cursisten; geen training van ons is hetzelfde. Verder is het belangrijk dat het geleerde direct in de praktijk kan worden toegepast want ervaring in de praktijk is nog altijd de beste leerschool. Hoe die praktijk er precies uitziet verschilt echter per persoon en tegenwoordig zelfs per dag. Want: werk je vanuit huis of niet? Communiceer je vooral online of tref je jouw collega’s nog lijfelijk? We spelen daarom met al onze trainingen altijd in op actuele situaties.

Mijn Molijn
Iedere cursist heeft toegang tot onze digitale leeromgeving: Mijn Molijn. Hier kunnen zij al hun persoonlijke documenten plaatsen zoals het actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Ook biedt Mijn Molijn toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes en de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen. Met de Molijn Training app hebben cursisten altijd en overal toegang tot hun documenten en opdrachten.

Trainingsadvies

Wil je een gericht trainingsadvies? Dat kan! Doe dan de Trainingswegwijzer. 

Deze vragenlijst brengt jouw competenties en de dingen die je belangrijk vindt in kaart. Zo zie je onmiddellijk waar je ontwikkelbehoefte ligt en waar je de beste resultaten behaalt. In totaal duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer 15 minuten en je kunt het doen waar en wanneer het jou uitkomt. Of neem contact met ons op via mail@molijntraining.nl of 030 763 0887 voor een persoonlijke intake. 

Erkenning

Molijn training is in bezit van het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Deze brancheorganisatie heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. 

Daarnaast is Molijn Training ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze inschrijving bij het CRKBO is Molijn Training vrijgesteld van BTW.


De gebalanceerde opbouw van onze online trainingen

 • Cursisten ontvangen thuis een trainingskit met daarin alle materialen voor de training, inclusief een eigen Molijn-Bambook!
 • Per mail ontvangen cursisten een uitnodiging voor een persoonlijke intake

 • De trainingsdag is opgebouwd uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline
 • In de lunchpauze gaan cursisten direct praktisch met de theorie aan de slag
 • Na de lunchpauze worden ervaringen van cursisten met elkaar uitgewisseld en is er uitgebreid ruimte om elkaar feedback te geven
 • Ter afsluiting van de training formuleren en presenteren cursisten hun eigen actieplan

 • Na de training gaan cursisten aan de slag met online coaching waarbij ze voortdurend in contact staan met de trainer
 • Een aantal weken na de training is de Meet-up, waarin cursisten hun ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 • Tot slot een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken