Naar "Mijn trainingen"

Trainers

Iris Kroon
“Waar mensen botsen, kunnen zij elkaar versterken“

Iris Kroon

Hoe kunnen teamleden beter samenwerken? En hun verschillen in persoonlijkheid niet als probleem ervaren, maar juist als kracht? Daar ligt voor mij de grootste uitdaging in mijn trainingen. Goed samenwerken begint vanuit het met respect en compassie kijken naar elkaars persoonlijksheidsverschillen.

Met behulp van de Myers Briggs Type Indicator (kortweg: MBTI) bied ik de groepsleden inzicht in hun -  en elkaars - persoonlijkheid. Heel vaak hoor ik deelnemers tegen elkaar zeggen “oh, werkt dat zó bij jou!” Door inzicht in de persoonlijkheidsverschillen worden communicatieproblemen opgelost, is samenwerken prettiger en komen mensen nader tot elkaar. Ik vind het fantastisch om te ervaren dat er begrip ontstaat voor ieders ‘anders zijn’.  
Na het behalen van mijn bachelor Human Resource Management startte ik 15 jaar geleden mijn carrière als HR professional. Daarin ontdekte ik hoe verbinding te leggen tussen management en medewerkers. Waar mensen botsten, zag ik juist kansen hoe ze elkaar konden versterken. De kracht zit ‘m immers in de verschillen. In mijn huidige werk als trainer werk ik regelmatig met ondernemingsraden. Een terrein waar de tegenstellingen tussen de spelers vaak groot zijn – en voor mij dus de ideale situatie om te verbinden op de krachten en overeenkomsten. MBTI is hierbij een prachtig instrument als vertrekpunt.

Naast MBTI maak ik ook gebruik van technieken die het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) aanreikt. Ook raak ik zeer geïnspireerd door de inzichten van Deep Democracy: hoe de wijsheid van de minderheid mee te nemen in een beslissing van de meerderheid. Tot slot begeleid ik ook met veel plezier individuele professionals - van jonge starters tot ervaren consultants. Dan gaat het bijvoorbeeld om het trainen van coachingsvaardigheden, gespreksvaardigheden en andere trainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 

Laura Lagaaij
“Als het zichtbaar is, kan je het verbeteren“

Laura Lagaaij

Elke dag merk ik dat creativiteit en visualiseren heel goed inzetbaar zijn in het professionele leven. Het maakt het niet alleen effectiever, maar ook een stuk leuker. Daarom leer ik medewerkers bij het visueel weergeven van vaak complexe boodschappen in workshops visueel communiceren. Deelnemers zullen ontdekken dat iedereen kan tekenen en dat het communiceren veel effectiever maakt. Ik word heel blij van de berichtjes van deelnemers na de trainingen die vertellen hoe ze het in hun dagelijkse werkpraktijk kunnen toepassen. Daarnaast begeleid ik groepen en geef ik trainingen aan de hand van creatieve ontwikkelprocessen zoals design thinking.
Achter al deze creativiteit zit een organisatie-ontwikkelaar verborgen. Ik heb hiervoor als organisatieadviseur en manager gewerkt. Mijn focus lag daarbij op het bouwen aan een gezonde organisatie en waarde toevoegen voor de klant. Mijn trainingen geef ik het liefst met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen.

Lonne Gosling
“Gedrag roept gedrag op!“

Lonne Gosling

Bij mij bestel je gedrag en vervolgens gaan we in gesprek. Niets meer, niets minder.
Mijn taak is het zo goed mogelijk neerzetten van dat bestelde gedrag. Het mooie van mijn bijdrage aan de training is het praktische, het doen! Het in praktijk brengen van wat je eerder hebt opgestoken in de training. Een gesprek dat je eens wilt uitproberen. Een gesprek met een collega, een gesprek met een klant, een gesprek waarin je meer de regie wilt nemen, een gesprek waarbij je eerder dichtklapte en iets anders had willen zeggen, een gesprek waarbij je iemand wilt onderbreken die in herhaling valt…  Een gesprek waarop je vervolgens waardevolle feedback krijgt van de groep, je collega’s en de trainer. Dat kom ik faciliteren en dat vind ik leuk aan dit werk!

Manu Busschots
“Wat geeft jou energie?“

Manu Busschots

Ik ben een onafhankelijke, scherpe denker en waarnemer. Ik werk intuïtief, vind het leuk om nieuwe invalshoeken te zoeken. Als coach en opleider helpt mij dit om mensen bewust te maken van hun blinde vlekken en al vragend nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan. Het liefst kies ik voor een no-nonsense, resultaatgerichte aanpak. Waar gaat het nou echt om? En tegelijkertijd: ontroering vind ik één van de mooiste dingen die er zijn. Coachen gaat voor mij over de verbinding van wat je doet en bewust denkt met wat je onbewust voelt en de context waar je in zit. En over de verbinding van het concrete, praktische met het zingevende antwoord.

Als deelnemers aan coachtrainingen me vragen waarom ik coach ben, dan is mijn kortste antwoord: omdat ik dan in die rol het meest mezelf ben. In eerdere rollen als managementtrainee, projectleider en consultant voelde ik altijd veel aan bij mensen en was ik razend nieuwsgierig waarom ze de dingen deden die ze deden. Nu mag ik die neiging gewoon uitleven!

Ik studeerde sociologie, omdat ik al jong gefascineerd was door wat mensen drijft. Toen mijn eigen volwassenwording verder kwam, ontdekte ik dat ik nog een diepere drijfveer heb voor het coachvak: het bevorderen van contact van mensen met zichzelf en elkaar. Voor mij is coachen een manier van zijn, met hoofd en hart.

Michel Maarleveld
“If you don’t go you won’t know!“

Michel Maarleveld

Ontdekken, grenzen leren kennen en bovenal geluk en passie vinden in wat je doet en waar je naartoe gaat: dat is waar ik je in onze trainingen graag bij help. Wanneer je namelijk iets doet vanuit je eigen ideeën en inzichten ontstaan passie, positiviteit en plezier als vanzelf. Belangrijke drijfveer en motto: “If you don’t go you won’t know!”. Jezelf bekijken door een andere bril levert waardevolle inzichten op waar je je leven lang iets aan hebt. Dat kan spannend zijn, maar met alleen denken verander je je gedrag niet. Doe anders, ga op zoek naar mogelijkheden en durf. Samen gaan we in de training op zoek naar wat dat voor jóu is. Altijd vanuit vertrouwen, veiligheid en integriteit. En fun!
Mijn inspiratie haal ik uit een verscheidenheid aan opleidingen, ervaringen en functies: ‘practice what you preach’. Mijn achtergrond ligt in de marine, IT en organisatie-sociologie. Ik heb onder meer rollen als HR-professional en leidinggevende vervuld in de zakelijke en financiële dienstverlening. En in mijn vrije tijd ben ik hobby-piloot.

Natasja Rentenaar
“Goede communicatie maakt alles makkelijker!“

Natasja Rentenaar

Communiceren is niets meer dan contact met elkaar hebben, het is de interactie tussen mensen. Waarom is het dan zo lastig en verloopt communicatie vaak moeizaam?
Mijn loopbaan ben ik begonnen bij de Rabobank. Het adviseren van klanten bij belangrijke financiële beslissingen vond ik als financieel adviseur elke dag weer verfrissend. Communicatie is in deze gesprekken natuurlijk belangrijk, maar vooral luisteren is een vaardigheid die ik toen heb ontwikkeld. Later als leidinggevende van diverse teams kwam dat luisteren ook goed van pas. Het trainen en coachen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden was voor mij het leukste aspect van het werk als leidinggevende. De stap naar trainer/coach was voor mij hierna niet meer dan een logische keuze.
Het is mijn missie om als trainer/coach mensen te helpen deze vaardigheden te ontwikkelen zodat communicatie, en daarmee het leven, makkelijker wordt.

Petra van de Rijken
“Doe wat bij je past!“

Petra van de Rijken

Doe wat bij je past! is mijn levensmotto. Jarenlang heb ik gedaan wat ik erg goed kon, maar waar ik uiteindelijk niet gelukkig van werd. Tot ik terugkeek op mijn leven en ontdekte wat me echt bezighoudt: waarom doen mensen zoals ze doen? Eerlijk naar jezelf durven kijken om vanuit die ingang bewust te worden en inzicht in jezelf te krijgen.

Trainingen kunnen prima bestaan uit het aanleren van iets nieuws, maar mijn bloed gaat pas echt sneller stromen door te kijken naar houding en gedrag. Weten waarom je iets wel doet, of ook vooral niet doet, terwijl je hart daar misschien wel sneller van gaat kloppen. Inzicht en bewustwording om te doen vanuit wie je bent in plaats van dat wat je doet maakt wie je bent, ook al betekent dat soms durven, lef hebben en risico’s nemen.

Ik heb veel werkervaring opgedaan in verschillende leidinggevende functies en hield me vaak bezig met processen, tot ik er achter kwam dat medewerkers mede het succes bepalen. Ik kreeg de kans me hierin te verdiepen, wat leidde tot het trainersvak. Door opleidingen en werk te combineren, doe ik nu precies wat bij me past vanuit wie ik ben. 

Thomas Platzer
“Slaat de brug tussen analyse en strategische creativiteit.“

Thomas Platzer

In het theater voel mij thuis als stand-up comedian. Ik houd van een stukje entertainment. Daarnaast maak ik graag cartoons. Voor een R&D-ingenieur ben ik dus best creatief. Ik krijg veel energie van innovatie, educatie en de creatieve industrie. Mensen en organisaties vooruit helpen, met een frisse en vooral creatieve blik, is wat ik fijn vind om te doen. Ik houd van een pragmatische en realistische aanpak; ik ben tenslotte niet voor niets een R&D ingenieur.     

Valérie Joosten
“De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren“

Valérie Joosten

Iedere keer weer raak ik geïnspireerd en gefascineerd hoe deelnemers zo kunnen groeien tijdens een traject en vol zelfvertrouwen en overtuiging hun eigen pad kiezen. Na afronding van mijn studie in Amsterdam, heb ik vanaf 1996 in verschillende commerciële functies gewerkt bij ABN AMRO Bank, Interpolis, SNS Reaal en bij kleinere MKB-bedrijven.
In mijn werk zag ik collega's met prachtige eigenschappen en kwaliteiten die ze niet goed kwijt konden in hun functie. Vaak werden hun kwaliteiten onvoldoende gewaardeerd in werk dat zij deden. Deze ervaring is een belangrijke drijfveer voor mijn huidige werk: sinds 2010 geef ik training en coach ik mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ik gun iedereen een werkplek waarbij talenten optimaal tot bloei kunnen komen. Ik geloof dat het je ook het meest vitaal houdt. Waarden die hierbij van belang voor mij zijn, zijn kwaliteit, integriteit, aandacht, professionaliteit, betrokkenheid en bevlogenheid. 
In mijn trainingen vind ik het belangrijk om persoonlijke aandacht te kunnen geven en maatwerk te leveren, zodat een ieder in zijn proces een stap verder kan komen.