Naar "Mijn trainingen"

Over de oprichters

Denise Molijn

Mijn loopbaan begon in het theater, waar ik altijd met veel plezier keek naar de reacties van het publiek in de zaal. Theater geeft mensen inzichten en andere denkbeelden, het ontroert, confronteert of laat iemand simpelweg heel hard lachen. Theater doet iets met mensen en zo groeide mijn besef naar waar ik werkelijk in geïnteresseerd was: mensen. En met name de vraag: wat is ervoor nodig om mensen de beste versie van zichzelf te kunnen laten worden? Met dit idee werd het tijd om mijn loopbaan een andere richting te geven.

Vanaf 2004 werkte ik bij Loo van Eck trainingen, waar ik alle kneepjes van het trainersvak leerde. In 2008 begon ik mijn eigen bedrijf met als voornaamste doel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de individuele ontwikkeling van werknemers en daarmee de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast startte ik met het trainen van de gedetacheerde  medewerkers van Meurs & Molijn. Het voornaamste doel was hun inzetbaarheid te vergroten. Vanuit het idee dat het belangrijk is om als organisatie innovatief te zijn en dat duurzaam inzetbare medewerkers hiervoor onmisbaar zijn, zijn we hierover met onze eigen medewerkers het gesprek aangegaan en hebben we gezamenlijk de ontwikkelbehoeften gedefinieerd. Een interessant onderzoek omdat het opleidingsniveau van de medewerkers varieerde van VMBO tot en met WO en ze werkzaam waren van postkamer medewerker tot manager call center. Door zo te werk te gaan heb ik trainingen voor de ontwikkeling van algemene vaardigheden kunnen ontwikkelen die naadloos aansloten op de vraag van onze medewerkers. Zo is de “Molijn Academy” in 2010 ontstaan.

Het trainingsprogramma bleek al snel succesvol. En vanuit de groeiende behoefte aan duurzaam inzetbare medewerkers, groeide ook de vraag of we medewerkers van andere bedrijven wilden trainen, werk aan werk trajecten en / of (preventieve) mobiliteitsprogramma’s. Zo ontstond Molijn Training: het eerste trainingsbureau in Nederland met een vanuit de praktijk tot stand gekomen trainingsaanbod specifiek gericht op het creëren van duurzame inzetbaarheid voor medewerkers.

Pieter Molijn

Hoewel ik altijd kok heb willen worden, begon ik mijn carrière als intercedent bij Multi Job Uitzendburo in Utrecht. Dit was puur toeval want eigenlijk wilde ik me alleen wat oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik had net mijn militaire dienstplicht in Seedorf (Duitsland) vervuld en deed een rondje uitzendboulevard. Bij het tweede bureau waar ik mij wilde inschrijven kon ik meteen als intercedent aan de slag. Ik heb daar een superleuke tijd gehad waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk.

Na een paar jaar werd ik door mijn favoriete opdrachtgever (Geldnet) benaderd of ik daar wilde komen werken. Hier heb ik veel geleerd van het doen van overnames en reorganisaties en de impact die dit heeft op mensen. Enkele jaren later maakte ik de overstap naar een maatschappelijk uitzendbureau Start People (voor de overname door USG) omdat ik merkte dat ik na kokkerellen toch echt de meeste energie kreeg van mensen én hun loopbaan. Kort na de overname door USG besloot ik voor mezelf te beginnen en richtte ik het eerste maatschappelijk verantwoorde payrollbureau Meurs & Molijn op. Ik zette alles in het werk om de arbeidsmarktpostie van flexwerkers te verbeteren door hoog in te zetten op vaste contracten gecombineerd met uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit ging van meet af aan erg goed want de vraag naar goede flexwerkers was enorm.

Toen Meurs in 2013 aangaf meer de payroll kant op te willen gaan met het bedrijf, waren we er snel uit. Het oude bedrijf dat payrolling combineerde met uitstekende ontwikkel- en trainingsfaciliteiten werd opgesplitst in een payrollbedrijf (Meurs Werkt) en Molijn Training.

Ik mag nog steeds graag koken, maar met Molijn Training heb ik inmiddels mijn roeping gevonden; de combinatie van mensen en (hun) ontwikkeling maakt mij erg gelukkig!

  


Denise Molijn & Pieter Molijn

`Een bedrijf is zo goed als haar werknemers zijn`.
Werken wordt leuker als je beschikt over de juiste vaardigheden en competenties. Mensen voelen zich nu eenmaal beter als ze ergens goed in zijn. Voor ons is een trainingsdag geslaagd als cursisten met die ervaring naar huis gaan. Gemotiveerde werknemers leveren kwaliteit, werken effectiever en leveren daardoor meer op.