Naar "Mijn trainingen"

De beste voornemens gewenst voor 2020!

Gepubliceerd op 08-01-2020, door De Redactie

Na de feestdagen met familie, vrienden en – als je écht nog niet zonder kan – vuurwerk, zijn we beland in 2020. Ongetwijfeld is tussen de oliebollen door deze vraag de revue gepasseerd: ‘Hebben we eigenlijk nog goede voornemens?’ jazeker!…Dry Januari, geen plastic gebruiken, veganistisch eten & meer sporten. Op de automatische piloot draaien we zo rond de jaarwisseling een lijstje af met dingen die we beter zouden moeten doen. Een krappe anderhalve maand later is het vaak al tijd om schoorvoetend te moeten toegeven dat er in het weekend wel eens een wijntje gedronken werd bij de biefstuk en dat het toch wel een fris maandje was om je hardloopcarrière een kickstart te geven. Om deze hardnekkige traditie van teleurstellingen te doorbreken heb ik goed nieuws. Het ligt niet aan ons! Het ligt aan de voornemens!

De kwaliteit, oprechtheid en ook de timing van onze goede voornemens zorgt er – je herkent dit wellicht – te vaak voor dat er he-le-maal niets van terecht komt. Volgens The New Scientist haalt slechts 10% van de goede voornemens het eind van het volgende jaar. De traditie is te herleiden tot de oude Babyloniërs, maar intussen is het vaak weinig meer dan een extra eindejaarsverplichting. Dus bóvenop de sinterklaas- en kerstcadeaus, met bijbehorende surprises, gedichten en kaarten. Om nog maar te zwijgen over de familiediners, op te zetten kerstbomen en werkborrels. Misschien nog even winkelen voor de perfecte outfit? Als er kinderen of zelfs kleinkinderen in beeld zijn wordt deze to-do-lijst zelfs gemakkelijk verdrievoudigd. Heerlijk toch: Vakantie!?

Wel leuk hoor, die Decemberhectiek. Maar, misschien niet het beste moment voor bezinning over persoonlijke ontwikkeling. Eén van mijn goede voornemens voor het komende jaar? Zelf het moment bepalen voor goede voornemens. En als ik dan toch bezig ben, zal ik gelijk eens de voornemens zelf onder de loep nemen. Welke ambities komen het eerst bij me op, waar zal ik dit jaar de nadruk op leggen? Eén ding is zeker, 10% slagingskans is mij te weinig. Mijn aanstaande voornemens zijn haalbaar en persoonlijk, tegenover groots en sociaal wenselijk.

Eén van mijn goede voornemens voor het komende jaar? Zelf het moment bepalen voor goede voornemens.


Kortom; waar we van de goede voornemens een sociale aangelegenheid hebben gemaakt, draait het feitelijk om persoonlijke ontwikkeling. Het groepsgevoel, de sociale druk die zou moeten leiden tot het beter naleven van de ambities voor het volgende jaar, blijkt niet afdoende. Gelukkig is het bij ons mogelijk jaarrond een kickstart te krijgen voor je persoonlijke ontwikkeling. Waar wil jij dit jaar in groeien? Wat is belangrijk voor jou in werk- en / of privésfeer? Door op een goed moment en met de juiste motivatie te investeren in je persoonlijke ontwikkeling – op welk vlak dan ook – schiet de slagingskans met sprongen omhoog. Wij begeleiden je graag in dat proces. Kijk gerust eens rond op www.molijntraining.nl en ontdek waar wij je mee kunnen helpen!


BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.