Naar "Mijn trainingen"

Zware jongens scholen om

Gepubliceerd op 29-05-2018, door Bram Hart

Dat automatisering gevolgen heeft voor de doorsnee Nederlander is intussen redelijk bekend. Maar de opkomst van de robot raakt ook de werkzaamheden van mensen die actief zijn  in de onderwereld. Uit statistieken blijkt namelijk dat veel criminelen zich moeten omscholen door veranderende ‘werkomstandigheden’. Waar in 2008 nog 110 bankovervallen werden gerapporteerd in Zweden, is dit aantal in 2016 teruggelopen tot 2. Ook uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal overvallen en berovingen in Nederland sterk aan het dalen is. Experts geven aan dat dit mogelijk te maken heeft met de “cashloze samenleving”: een samenleving waarin cashgeld een steeds kleinere rol krijgt. Deze ontwikkeling leidt er toe dat criminelen hun brood op andere wijze moeten gaan verdienen, bijvoorbeeld door middel van online scams en handel in exotische dieren.

 

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1254500/cashloze-samenleving-dwingt-overvallers-tot-omscholing

Zware jongens scholen om
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.