Naar "Mijn trainingen"

Waarom volgt niet iedereen een cursus?

Gepubliceerd op 12-02-2019, door De Redactie

Deze vraag stelt Ben Tiggelaar zich in zijn column van 1 februari in het NRC. Uit gesprekken die Tiggelaar voerde met personeelsfunctionarissen blijkt dat maar ongeveer een kwart van de werknemers actief bezig is met training en ontwikkeling. Dat dit niet zomaar een wilde schatting is, blijkt uit onderzoek van Springest en onderzoeksbureau NIDAP. Een tegenvallend cijfer dus als je bedenkt dat er gemiddeld €950 aan opleidingsbudget per medewerker beschikbaar is en dat ontwikkelen tijdens werktijd kan gebeuren.

Verklaringen hiervoor die Tiggelaar hoorde van personeelsmensen:

  • Niet alle medewerkers weten dat er budget is
  • Medewerkers hebben het te druk
  • Medewerkers willen hun werkplek niet verlaten omdat hun collega’s dan nog meer werk op hun bord krijgen
  • Scholing speelt in het primaire proces op de werkvloer geen rol
  • Opleidingen volgen voelt voor veel mensen nog steeds schools en daarom hebben ze er simpelweg geen zin in

Het is lastig aan te geven hoe het precies zit, maar opmerkelijk is het wel. Want terwijl we al jaren praten over het belang van duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren, is het ondanks alle mogelijkheden nog steeds zo dat de overgrote meerderheid van de werkenden er niks mee doet.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/01/driekwart-van-de-werkenden-wil-niet-op-cursus-a3652602

Waarom volgt niet iedereen een cursus?
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!