Naar "Mijn trainingen"

De realiteit van Duurzame inzetbaarheid blijft achter

Gepubliceerd op 16-04-2019, door De Redactie

Het begrip Duurzame inzetbaarheid komt veel terug in de werksetting: niet alleen staat het hoog op de strategische HR agenda van veel bedrijven, het was ook één van de door het AD verkozen jeukwoorden van 2018. Maar hoe ziet de praktijk van Duurzame inzetbaarheid er uit?
Precies over deze vraag heeft PW De Gids een whitepaper gepubliceerd, op basis van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid 2019. In dit onderzoek is aan respondenten gevraagd in hoeverre vijf factoren die nauw samenhangen met Duurzame inzetbaarheid voldoende aanwezig zijn op hun werkplek. Van de respondenten geeft slechts 18 procent aan dat medewerkers in meerderheid regelmatig een opleiding volgen, zich oriënteren op loopbaanmogelijkheden en doorstromen naar andere functies in de organisatie. Deze factor (verandervermogen) staat in geen relatie met de aandacht die aan duurzame inzetbaarheid wordt gegeven (53% van de ondervraagden geeft aan dat de dialoog over inzetbaarheid actief wordt aangegaan). Dit wordt ondersteund door een artikel dat we hier eerder over schreven.
Uit het onderzoek blijkt dat maatwerkafspraken over ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en autonomie van medewerkers ook afgenomen zijn ten opzichte van vorig jaar. En dit is zorgwekkend, want de verwachtingen over de manier waarop werk gaat veranderen blijven wel bestaan. De onderzoekers luiden daarom niet alleen de noodklok, maar roepen werkgevers ook op om na te denken over de praktische implementatie van Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer.

 

Zelf de whitepaper lezen? Downloaden kan hier: https://intern.pwdegids.nl/nationaal-onderzoek-duurzame-inzetbaarheid-2019

De realiteit van Duurzame inzetbaarheid blijft achter
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.