Naar "Mijn trainingen"

Vraagtekens bij opleidingssubsidies in België

Gepubliceerd op 15-06-2018, door De Redactie

Heb jij ooit gehoord van een konijnengedragstherapeut? Dat is iemand die werkt met konijnen met gedragsproblematiek. Is je interesse gewekt? Met de juiste opleiding (die €2.700 kost) kan ook jij konijnengedragstherapeut worden!

Voor deze opleiding, en vele anderen, is in België subsidie beschikbaar gekomen waar nogal wat ophef over is ontstaan. Bij in totaal 1.900 Belgische opleiders is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies, maar bij niet elke opleider is de kwaliteit (en het nut) van de opleidingen onderzocht. Op deze manier is het mogelijk om je tot een grote veelvoud aan beroepen te laten omscholen, waarvan de een net iets exotischer is dan de ander.

Dit baart enkele parlementsleden zorgen: want hoewel scholing belangrijk is, moet de nadruk wel liggen op nut. Cursussen tot konijnengedragstherapeut of zelfs lessen helikoptervliegen (waar meer dan 100 mensen gebruik van hebben gemaakt) lijken niet aan deze criteria te voldoen.

 

Bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/subsidie-voor-mensen-die-zich-omscholen-naar-konijnenfluisteraar/

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2018/06/konijnenfluisteraar-worden-belgie-geeft-je-subsidie

Vraagtekens bij opleidingssubsidies in België
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!