Naar "Mijn trainingen"

Nu bij Molijn - Leer Agile werken!

Gepubliceerd op 03-03-2020, door Coen Jurling

Voetbal is een simpel spel. Er zijn 2 teams, 1 bal en het team dat de bal het meest in het doel van de tegenstander schiet wint. Er zijn natuurlijk nog meer regels, maar in de basis kan iedereen hiermee vooruit.

Zelf merk ik elke woensdagavond, dat de kennis van de spelregels mij absoluut geen topvoetballer maakt. De bal binnen de lijnen houden en grofweg richting het doel van de tegenstander bewegen gaat me inmiddels prima af. Maar het goed timen van een loopactie, de controle over de bal houden en de communicatie met mijn teamgenoten – daar vertelt het regelement me niets over. En dat is eigenlijk best jammer! Want zonder deze vaardigheden word ik natuurlijk nóóit professioneel voetballer.

Agile Professionals
Bij Molijn Training houden we deze parallel met het voetbalspel en de voetbalregels scherp voor ogen als we nadenken over het trainen van professionals in het werkveld. Agile werken is in veel organisaties niet meer weg te denken. Toch merken wij dat de vraag “Wat is Agile werken?” vaak te gemakkelijk wordt beantwoord met een basiscursus Scrum of Agile, terwijl de (veel belangrijkere) vraag “Hoe werk je Agile?” al snel op de achtergrond verdwijnt. Zo  worden mensen bekend gemaakt met de regels van het spel, de Agile structuur, maar missen ze het gevoel en de affiniteit met de manier van werken en ontwikkelen. Het bekend zijn met de regels wil nog niet zeggen dat mensen ook echt kunnen voetballen, of in dit geval Agile kunnen werken.

Nieuwe trainingstrajecten bij Molijn Training! – HOE werk je Agile?
Als specialist op het gebied van succesvolle samenwerking & persoonlijke effectiviteit passen de hulpvragen van professionals binnen Agile organisaties perfect bij de expertise van Molijn Training. Om de diverse uitdagingen rond Agile werken en Agile gedrag goed aan te gaan, hebben wij vier verschillende trainingspakketten ontwikkeld. In vier dagen, met een volledig Agile opzet, ga je gericht aan de slag met die onderwerpen waarin jij de meeste groei  ziet! Zo bieden wij een op maat gemaakt traject voor verschillende  leerdoelen passend in een Agile werkomgeving. Wil jij bijvoorbeeld jouw creativiteit effectief leren inzetten op de werkvloer? Vergroot dan bij ons je denkvermogen. Of heb je juist behoefte aan meer grip op de vele veranderingen?In Agile organisaties wordt ook veelal intensief in teamverband gewerkt. Hoe vergroot jouw invloed in je team? En hoe help je bijvoorbeeld een productieve feedback cultuur op te zetten. Tenslotte is een gezonde resultaatgerichtheid één van de grote drijfveren binnen Agile organisaties. Daadkracht en ambitie spelen daarbij een hoofdrol.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Agile werken, maar weet je nog niet welk traject het best bij je past? Dan raden we je aan eerst de training Agile, de basis – van Stand-up tot retrospective te volgen. Ook in onze Blogs en nieuwsberichten gaan we de komende tijd in op alle facetten van Agile werken. Houd ons in de gaten!


“Voetbal is een simpel spel: 22 spelers lopen negentig minuten lang achter een bal aan en aan het eind winnen de Duitsers.”               
- Gary Lineker


BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.