Naar "Mijn trainingen"

“Maak mindfulness verplicht op scholen”

Gepubliceerd op 10-04-2019, door De Redactie

Tot voor kort had de Vlaamse neuroloog Steven Laureys (50) helemaal niets met mindfulness en meditatie. In zijn eigen woorden noemde hij het zelfs “een hype uit de vrouwenbladen”. Dit alles veranderde toen hij in 2012 te maken kreeg met een echtscheiding: hierna moest hij plotseling zijn drukke baan combineren met een gezinsleven. Hij kwam in een diep dal terecht, leefde op alcohol en sigaretten en sliep op slaappillen.
Toen Laureys zich besefte dat het zo niet verder kon, ging hij op zoek naar oplossingen voor zijn problemen. Deze vond hij in mindfulness en meditatie.

Tegenwoordig is mindfulness een wezenlijk onderdeel van zijn leven geworden, hij schreef er zelfs een boek over. Hierin gaat hij onder andere het zweverige beeld dat mensen bij mindfulness hebben te lijf: er zijn veel verschillende vormen waarin je mindfull kunt zijn. Hier komt niet altijd de befaamde lotushouding bij kijken, maar je kunt ook een korte ademhalingsoefening uitvoeren, of net éxtra genieten van dat stukje chocolade. Het gaat om bewust zijn in het moment.

Mindfulness is ook voor iedereen nuttig omdat stress in elke levensfase kan voorkomen. Laureys maakt zich dan ook hard voor lessen mindfulness op school, omdat alleen die toevoeging misschien al een positief effect kan hebben op een kleinere kans op een burn-out in het latere leven.

Heb jij mindfulness ook gemist in je opleiding, maar wel interesse? Wij bieden een training mindfulness aan! Bekijk hem hier.

Bron: https://www.hln.be/showbizz/tv/neuroloog-en-topdokter-steven-laureys-pleit-voor-mentale-opvoeding-op-school-maak-van-meditatie-een-verplicht-vak-zoals-l-o~affa19bf8/

“Maak mindfulness verplicht op scholen”
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!