Naar "Mijn trainingen"

Kamerlid stelt ‘doorstartbaan’ voor

Gepubliceerd op 04-12-2018, door De Redactie

Op woensdag 5 december dient VVD-kamerlid Dennis Wiersma een voorstel in, gericht op zogenaamde doorstartbanen voor 45-plussers. Dit houdt in dat werkloze 45-plussers een baan aangeboden krijgen, in combinatie met een opleiding. Hier staat dan 80% van het reguliere salaris tegenover, wat in de loop van de tijd zal doorgroeien naar volwaardig loon.

Het voorstel is er op gericht om 45-plussers die zonder werk zitten weer de arbeidsmarkt op te krijgen en tegelijkertijd het tekort aan medewerkers in bepaalde sectoren op te lossen. Het is voornamelijk voor werkloze 45-plussers moeilijk om weer aan een baan te komen of zich verder te ontwikkelen doordat zij vaak korte contracten krijgen.

Bron: https://www.nationaleonderwijsgids.nl/cursussen/nieuws/46450-doorstartbaan-met-3-jarig-contract-en-scholing-voor-oudere-werkloze.html

Kamerlid stelt ‘doorstartbaan’ voor
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.