Naar "Mijn trainingen"

Hoe staat Nederland eigenlijk tegenover robotisering?

Gepubliceerd op 14-03-2019, door De Redactie

Vanmorgen werd onze aandacht getrokken door twee artikelen: op de website CustomerTalk.nl werd een Protime onderzoek uitgelicht, en Emerce.nl kwam met een onderzoek van Multiplied. Volgens CustomerTalk.nl heerst er ‘angst’ onder Nederlanders over robotisering, terwijl Emerce.nl stelde dat 93% van de Nederlanders niet vreest voor hun baan. Hierdoor rijst de vraag: wat is er waar? Staat maar 34% van de Nederlanders positief tegenover de toekomst, of is dit percentage wel 93%? En vooral: hoe komt het dat deze berichten, vier uur na elkaar gepubliceerd, elkaar zo tegenspreken? 

In het verleden zijn er wel meer tegenstrijdige uitkomsten uit onderzoeken naar automatisering gekomen: zo werd in 2013 nog beweerd dat wel 50% van de banen in de toekomst op de tocht stonden; inmiddels is dit bijgesteld. Gelukkig is het verschil in uitkomsten tussen de onderzoeken van Multiplied en Protime gemakkelijker te verklaren dan door voortschrijdend inzicht.

Het grote verschil tussen de twee onderzoeken is namelijk de doelgroep: waar Protime een ‘normale’ doelgroep ondervraagd heeft, richt het onderzoek van Multiplied zich specifiek op mensen werkzaam in de IT sector. Het is waarschijnlijk dat IT’ers zich door hun specialisme beter voorbereid voelen op een toekomst waarin vaardigheden in de IT belangrijk zijn. Voor andere mensen, wiens baan mogelijk drastischer zal veranderen door robotisering, is de toekomst meer onzeker.

Bronnen: https://www.customertalk.nl/nieuws/angst-voor-baanverlies-door-robotisering-onder-nederlanders/

https://www.emerce.nl/wire/93-procent-bang-werkloosheid-door-robots

Hoe staat Nederland eigenlijk tegenover robotisering?
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!