Naar "Mijn trainingen"

Verdieping: wat maakt een goede leider?

Gepubliceerd op 29-03-2018, door Bram Hart

Je kan leiders in alle lagen van de samenleving, maar ook van organisaties vinden. Of ze nou officieel zijn aangesteld of meer een onofficiële functie hebben, in elke groep is wel een leider aanwezig. Maar wat maakt nou een goede leider? Iedereen kent wel het beeld van een leider die hoog en laag kan springen, maar zijn ondergeschikten trekken zich alsnog niets van hem aan. Of de “leider” die compleet wordt overlopen door de medewerkers die hij leiding dient te geven. Wat maakt nou een goede leider? Hoe kan je succesvol leiding geven?

Op deze vraag is geen simpel antwoord te geven. Er is vaak gekeken naar eigenschappen van verschillende succesvolle leiders om zo te bepalen wat de overeenkomsten tussen hen waren. Maar waar de ene succesvolle leider erg charmant is, is de andere bikkelhard. Twee complete tegenpolen kunnen op hun eigen manier goede leiders zijn.

 

Taak- of persoonsgericht leiderschap

Een onderscheid dat vaak gemaakt wordt als men spreekt over leiderschap, is het onderscheid tussen de taak- en persoonsgerichte leiders. Taakgericht leiderschap betekent dat de leider zich voornamelijk bezig houdt met het behalen van de doelstellingen die zijn gesteld. Dit kunnen bijvoorbeeld targets zijn die binnen een organisatie gelden. Efficiëntie is hierin het sleutelwoord.

De persoonsgerichte leider richt zich meer op de menselijke kant van zijn ondergeschikte. Zij tonen waardering, geven vertrouwen en investeren in goede relaties met hun ondergeschikten. Zij boeken goede resultaten doordat ze erg gemotiveerde werknemers onder zich hebben werken.

Is één van deze twee vormen beter dan de ander? Kortgezegd: nee. Het is situatieafhankelijk welke vorm succesvol is, of juist totaal niet. Hierin is bijvoorbeeld de relatie tussen de leider en de ondergeschikte van belang, maar ook in hoeverre iedereen weet wat hij doen moet en de feitelijke macht die de leider werkelijk bezit. Een ondergewaardeerde leider, op een chaotische afdeling met weinig zeggenschap is waarschijnlijk een ramp.


Goed leiderschap is dus compleet afhankelijk van de situatie waar je je in bevindt. Een goede leider kan dus iemand zijn die goed weet welke vorm van leiderschap er in welke situatie toegepast dient te worden. Is het onderwerp leiderschap hier dan mee klaar? Nog lang niet. De volgende keer zullen we dieper ingaan op manieren van leiding geven. Maar tot die tijd kan je kijken of je in het werkende bestaan al het onderscheid kunt zien tussen de twee vormen van leiderschap.

Verdieping: wat maakt een goede leider?
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!