Naar "Mijn trainingen"

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Gepubliceerd op 06-12-2020, door Pieter Molijn

Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

Bij Molijn Training liepen wij zeker niet voorop met het geven van online trainingen. Maar naarmate de tijd verstreek en er weinig zicht was op wanneer alles weer normaal zou worden, én we ook steeds meer van onze klanten hoorden dat thuis werken sowieso een blijvertje zou zijn, hebben we besloten het online, klassikaal trainen volledig te omarmen. Met deze duidelijke keuze voor ‘online only’ ontstond veel ruimte en creativiteit om nieuwe programma’s te maken die we helemaal konden afstemmen op de huidige situatie waarin we simpelweg meer thuis- en online werken. 

Compleet nieuwe trainingsprogramma’s voor online trainingen

We hebben cursisten gevraagd wat voor hen belangrijke aspecten zijn voor een goede online training. Met deze input en onze kennis van het ontwikkelen van goede trainingen zijn we de afgelopen maanden aan de slag gegaan met als resultaat verschillende compleet nieuwe trainingsprogramma’s voor online trainingen die:

  • Qua opbouw en inhoud rekening houden met de online spanningsboog
  • Heel afwisselend zijn door online goed af te wisselen met offline
  • Zeer interactief zijn met de trainer, maar zeker ook met de mede cursisten
  • Direct en effectief de koppeling maken naar de praktijk

Onze eerste ervaringen met online trainingen

Vanaf juni geven wij online trainingen in virtual classrooms. In dit blog wil ik jullie graag meenemen in onze ervaringen tot nu toe. En  laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Het geven van online trainingen bevalt ons en onze cursisten erg goed! Zoals het er nu naar uitziet blijven we online trainingen geven! We kijken niet meer naar het leven met of zonder corona, maar realiseren ons wel dat corona onze manier van werken voorgoed heeft veranderd.

Aansluiten op de praktijk, nu en in de toekomst

Veel mensen die bij ons naar een training informeren, hebben een voorkeur voor een klassikale training. Ze hebben een negatieve ervaring gehad met een online training waarbij ze een hele dag achter een laptop zaten, of ze denken dat een online training voor hen simpelweg niet werkt. Als wij dan vragen hoe hun werk er nu uitziet en hoe dit er na corona uit gaat zien dan horen wij vaak dat er het overgrote deel vanuit huis wordt gewerkt, en dat dit ook na corona zo zal blijven. Als wij daarop aangeven dat dit juist de reden zou moeten zijn om ook je trainingen online te gaan doen omdat dit simpelweg aansluit op de actuele én toekomstige werksituatie zijn de meeste mensen snel om.

Reistijd

Het geven van online trainingen scheelt veel reistijd. Niet alleen voor onze trainers, maar zeker ook voor onze cursisten. Want eerlijk is eerlijk, er zit eigenlijk niemand te wachten op nog eens 1 a 2 uur reistijd om na een toch al intensieve trainingsdag weer thuis te komen. 

Nieuwe opbouw van de trainingen, meer resultaat

Een online training is echt anders dan een gewone training. Dat heeft alles te maken met onze online spanningsboog. Door online trainingen te ontwerpen die uit verschillende, kleinere tijdsblokken bestaan en veel af te wisselen tussen on- en offline én tussen groepsverband en individueel maken wij van onze online trainingen een unieke en positieve leerervaring voor onze cursisten.

Geen gestress

Gewoonlijk levert een training nog best wat stress op. Waar ga ik naartoe? Hoe kom ik daar? En hoe regel ik dat praktisch met bijvoorbeeld de logistiek rond kinderen, het avondeten of de hond uitlaten? Daarnaast ben je een hele dag niet aan het werk dus ook daar moet je dingen regelen. Met onze online trainingen heb je hier allemaal geen last van. Ze zijn door hun opbouw juist prima te combineren met de thuis- en werk situatie. Je start de dag rustig op, zoals je dat gewend bent. Om 09.45 uur test je even of alles het technisch goed doet waarna je om 10.00 uur met een kopje koffie of thee aanschuift bij de training. De training is rond 15.00 uur afgelopen waardoor je dringende zaken die op je werk zijn blijven liggen nog kan oppakken voordat de werkdag is afgelopen.

Gelijke aandacht

Wat ook verassend leuk is aan een online training is dat de trainer best strak de regie moet voeren om de leerstof te kunnen behandelen in de geringe tijd die er is. Omdat wij erin geloven dat cursisten vooral ook veel van elkaar leren tijdens een training is goede onderlinge interactie erg belangrijk. Ook hier moet een trainer best strak zijn in zijn/ haar regie. Omdat we willen dat iedereen aan bod kan komen, worden de van nature makkelijke praters erop gewezen dat zij het kort, bondig en to the point houden; er wordt goed geregisseerd op gelijke aandacht voor alle cursisten. Zo ontstaat er letterlijk, maar ook figuurlijk, meer ruimte voor mensen die minder makkelijk over zichzelf praten waardoor alle deelnemers zich gehoord en gezien voelen, ook online!

Quote van een cursist:

“Hoewel ik een klassikale training op sociaal gebied gezelliger vind, denk ik dat ik in deze online training meer heb geleerd. Ik durfde vanuit mijn eigen, vertrouwde omgeving veel sneller dingen over mezelf te vertellen die ik normaal niet zo snel met anderen zou delen. Juist de combinatie waarin de deelnemers vanuit huis aan een online training deelnemen met mensen die ze niet kennen, maakte eigenlijk dat de hele groep snel de diepte in durfde te gaan waardoor we ons echt met elkaar verbonden voelden. Nooit gedacht dat dit online mogelijk was. Kortom, dit was mijn beste training tot nu toe!”


MT-PROFI
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.