Naar "Mijn trainingen"

Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Gepubliceerd op 22-06-2021, door Denise Molijn

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

Onze klanten maken de balans op: wat doen we op kantoor en wat kan thuis? Wat hebben we geleerd over efficiency en effectief samenwerken op afstand? Hoe gaan we met deze nieuwe inzichten onze kantoortuinen anders gebruiken? Interessante vragen die een diversiteit aan antwoorden opleveren. Zoveel mensen, zoveel meningen: niets blijkt minder waar!

En ook bij Molijn maken we de balans op: we kijken met enorm veel plezier terug op bijna een jaar lang ‘Online only’. Iets wat we vorig jaar om deze tijd nog niet hadden durven zeggen. Keer op keer waren we zelf verbaasd over de intieme sfeer en gelijkwaardige interactie die je kunt creëren in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers die zich veilig voelen in een virtual classroom en vanuit hun eigen, vertrouwde omgeving heel snel en open hun verhalen durven delen. Met of zonder snotneus, kuchje of zelfs met Corona, de trainingen konden altijd veilig doorgaan. Voor de één een fijn moment om dilemma’s en ervaringen te delen en de eenzaamheid thuis te doorbreken. Voor de ander een fijne en efficiënte manier om van en met elkaar te kunnen blijven leren in een klassikale setting op afstand. Toch speelde ‘gemis’ bij iedereen een rol. Het gemis van vrijheid, gezelligheid, spontaniteit, fysiek contact en het kopje koffie met je collega’s.

Hoe gaan we verder?

Juni 2021: voor ons een goed moment ons aanbod weer eens onder de loep te leggen. En een ding is zeker: we kunnen niet meer zonder ‘online’. Met name de Open inschrijvingen waar deelnemers vanuit het hele land elkaar treffen blijven we online aanbieden. Geen files en lange dagen meer voor de Groningers en Maastrichtenaren en wel hetzelfde resultaat. Nu we weten dat het kan en veel mensen online een prima en volwaardig alternatief vinden, zou het zonde zijn hiermee te stoppen.

Wat we vooral weer op locatie gaan aanbieden zijn de incompany trainingen en teamsessies. Juist voor collega’s en teams is het van belang elkaar weer te zien en de balans op te maken: hoe gaan we samen de toekomst tegemoet? De eerste incompany trajecten staan inmiddels weer gepland. Thema’s als veranderkracht, communicatie, samenwerking en verbinding staan daarbij centraal.

We hebben een uitdagend en leerzaam jaar achter de rug. We leefden in een ‘live lab’ met een wereldwijd experiment dat ons liet zien hoe mensen reageren op verandering, beperking, onzekerheid en tegenslag. Een periode waarin mensen zichzelf zijn kwijtgeraakt of zichzelf juist weer hebben gevonden. Kortom: een ervaring waarvan we nog heel lang veel van elkaar kunnen leren. Maar dan moeten we elkaar wel opzoeken, onze ervaringen delen en open met elkaar communiceren. Online of op locatie: bij ons kun je altijd terecht!


NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.