Naar "Mijn trainingen"

Financieren van trainingen

Gepubliceerd op 17-05-2018, door Bram Hart

Het spreekt voor zich dat wij als trainingsbureau het belang van opleiding en ontwikkeling benadrukken. Maar wij vinden het ook belangrijk dat iedereen in staat is om een training bij ons te kunnen volgen. Op financieel gebied zijn hier meerdere hulpbronnen voor. Er zijn namelijk verschillende subsidiemogelijkheden voor werknemers uit verschillende sectoren: hieronder een opsomming:

 

Overheid

Sinds kort is voor ambtenaren van het rijk een subsidie beschikbaar gekomen met de naam ‘Blik vooruit!’. De subsidie bestaat uit maximaal €1.000,- en is bedoeld voor ambtenaren die al drie jaar of meer op dezelfde plek zitten. De subsidie heeft als doel om ambtenaren aan hun loopbaan te laten werken en hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

De subsidie is aan te vragen via deze link.

 

Uitzendkrachten

Als uitzendkracht zal je misschien snel het idee hebben dat er geen scholingsopties voor je zijn, maar niets is minder waar! Via de Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is het mogelijk om een scholingsvoucher aan te vragen van €500 die je naar hartenlust kunt besteden. Kijk via deze link of je voor de voucher in aanmerking komt.

 

NS

Sinds enkele weken zijn binnen de NS de individuele opleidingsbudgetten beschikbaar gekomen voor alle medewerkers. Dit houdt in dat je opleidingsaanvraag niet meer goedgekeurd hoeft te worden door je manager, maar dat je een opleidingsbudget van €750 te besteden hebt. Voor de aanvraag van dit budget is er geen openbare link beschikbaar, maar de medewerkers van het leercentrum willen je vast verder helpen.

 

KLM

Eind november is er een scholingspotje vrijgekomen voor het grondpersoneel van KLM. Via TipTrack, een systeem opgezet door de AWVN, was er een grote pot opleidingsbudget dat voor iedereen beschikbaar kwam. Aan het begin gingen de aanvragen erg hard, waarschijnlijk doordat mensen snel budget wilden claimen voordat alles op was. Uit betrouwbare bron heb ik echter begrepen dat er nog budget beschikbaar is, dus schroom niet en kijk eens of er een opleiding voor je bij zit!

 

Metalektro-sector

Ook in de Metalektro-sector is er aanvullende financiering beschikbaar. De vergoeding bedraagt 90% met een maximum van €540,-. Kijk hier voor je mogelijkheden om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. De subsidie dient overigens wel door het bedrijf waar je werkt te worden aangevraagd.

 

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking

Via de Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) is het mogelijk om een bepaald percentage van je opleidingsbudget vergoed te krijgen door gebruik te maken van een subsidie. Deze vergoeding kan wel oplopen tot 95% van de opleidingskosten! Ook weten wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk dan snel op deze site.

 

Natuurlijk zijn dit niet alle mogelijke opties voor jou als medewerker om (een deel van) je opleidingskosten vergoed te krijgen. Veel werkgevers hebben hiervoor scholingspotjes beschikbaar. Je kunt hier altijd naar vragen bij je werkgever!

Financieren van trainingen
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!