Naar "Mijn trainingen"

Combinatie opleiding, ondersteuning en ontwikkeling essentieel

Gepubliceerd op 08-05-2018, door Bram Hart

“Goed nieuws: Nederlandse werkgevers zetten zich internationaal gezien het meeste in voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers” zo kopte Financieel Management deze week op hun site. Volgens een onderzoek van Aon wordt duurzame inzetbaarheid door Nederlandse werkgevers binnen de top drie uitdagingen ten aanzien van hun gezondheidsbeleid geschaard.

En dat is maar goed ook: als men over duurzame inzetbaarheid spreekt wordt het vaak vooral uit de hoek van employability bekeken. Dit houdt in dat men kijkt hoelang mensen nog door kunnen met de skillset die ze bezitten. Je moet meegroeien met de tijd, voorbereid zijn op de opkomst van automatisering.

Maar dat kan niet de enige invalshoek zijn waarop er naar de werknemers gekeken wordt. Op 21 maart schreef ik al een artikel over mogelijke gevolgen van automatisering op de arbeidsmarkt: niet alleen gaan er banen verdwijnen en veranderen, de hele sfeer op het werk wordt anders. De kans bestaat dat motivatie van medewerkers zal lijden onder de samenwerking met computers. Een goede werkgever bereidt zich hier ook op voor, juist door te investeren in de gezondheid van de medewerker.
Ik sluit me dan ook aan bij de visie van Dora Horjus, managing director Corporate Wellness bij Aon Nederland: de wijze werkgever investeert niet alleen in de fysieke, maar ook in de psychologische gezondheid van zijn of haar medewerker.
Met de manier waarop beroepen de komende jaren zullen veranderen (en nu al aan het veranderen zijn) komt er veel druk op de individuele medewerker te liggen. De medewerker moet zich staande houden in de golf van ontwikkelingen, maar ondertussen zelf ook mee(g)roeien. Hiervoor zijn training en hulp geen overbodige luxe.

We moeten er vooral voor waken dat we de medewerker niet slechts uit één invalshoek willen benaderen. Niet alleen gezondheid is de sleutel voor de ontwikkeling van de medewerker, maar ook opleiding en ontwikkeling.
De medewerker kan niet worden teruggebracht tot slechts een motor die draaiende gehouden dient te worden (nadruk op gezondheid), of een mes dat scherp geslepen moet zijn (nadruk op employability). De medewerker is een mens die gezond wil zijn, wil kunnen groeien en ontwikkelen, en af en toe moet kunnen terugvallen op hulp vanuit de organisatie; of dat nou collega’s zijn of een bedrijfspsycholoog of bedrijfsarts.

Bronnen: https://financieel-management.nl/artikel/nederlandse-werkgevers-voorlopers-op-het-gebied-van-duurzame-inzetbaarheid

http://www.molijntraining.nl/actueel/robots-op-de-werkvloer/

Combinatie opleiding, ondersteuning en ontwikkeling essentieel
BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!