Naar "Mijn trainingen"

Molijn Training & Corona

Gepubliceerd op 09-04-2020, door Pieter Molijn

Inmiddels zijn we aangekomen in week 4 van de Corona crisis. En hoewel het nog best een beetje wennen is, merk ik dat na de eerste stress reactie er nu ook ruimte komt voor een stukje acceptatie van deze nieuwe, nog ietwat surrealistische realiteit.

Onze nieuwe realiteit
Nadat we op zondagmiddag 15 maart onze premier op televisie de maatregelen hoorden aankondigen om de snelle verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, is ons leven zoals we dat kenden ingrijpend veranderd. We werken thuis, met de kinderen die we tegelijkertijd ook les moeten geven omdat de scholen zijn gesloten. We hebben overleg met elkaar op afstand via online meetings, we gaan zo min mogelijk naar buiten, een terrasje pakken doen we in de tuin, boodschappen doen blijkt een hele puzzel te zijn om met anderhalve meter afstand toch bij de juiste artikelen te kunnen komen en verjaardagen van familie en vrienden vieren we online via Skype en Whatsapp videobellen.

The bigger picture in communicatie; het gaat om de kleine dingen
Ondanks dat we elkaar nu online wel kunnen zien en spreken is het gevoel bij deze nieuwe manier van communiceren wel echt anders. Vooral zakelijk merken we hier best wat moeite mee te hebben. Dit geldt vooral voor communicatie met mensen die we niet goed kennen. Zo kunnen we vaak niet goed opmaken of we elkaar goed begrijpen, of we wel echt met elkaar verbinden. Het ontbreken van non-verbale communicatie en luistersignalen maken de communicatie er nu zeker niet makkelijker op. Mensen die bijvoorbeeld wegkijken als je ze iets vertelt; zijn die niet geïnteresseerd in wat je vertelt? Zijn ze het wellicht niet met je eens? Of kijken ze gewoon even op hun mobieltje dat buiten beeld ligt? Of kijken ze naar hun kind dat net buitenbeeld is gevallen? Nu de juiste interpretatie van het grotere plaatje ontbreekt, merken we ineens hoe belangrijk die is als we echt met elkaar in verbinding willen staan.

Verbinding essentieel voor succes persoonlijke ontwikkeling
Verbinding is in onze trainingen ook essentieel: verbinding met de trainer, met mede-cursisten, met de aangeboden leerstof en natuurlijk met de praktijk waar je het geleerde gaat toepassen.

En hier zitten in deze Corona tijd voor ons twee belangrijke uitdagingen. De eerste uitdaging is hoe je online en in korte tijd, door verbondenheid met elkaar, een sfeer van vertrouwen en openheid weet te creëren waardoor mensen zich kwetsbaar durven opstellen en zich vertrouwd voelen aan te geven waar zij moeite mee hebben. En hoe sluit je de training aan op de praktijksituatie van de cursist nu die er ineens heel anders uitziet?

Aangepast programma
Omdat we ons huidige aanbod niet zomaar kunnen ombouwen naar online en we ook niet denken dat cursisten hiermee in de huidige tijd geholpen zouden zijn, bieden wij nu een combinatie van online meeting en coaching waarmee we mensen succesvol door deze periode van onzekerheid en isolatie zouden kunnen helpen. In plaats van een hele dag training bieden we nu een Online coaching – Omgaan met stress en onzekerheid die bestaat uit 3 keer een uur online training die we opvolgen met online coaching afgestemd op de huidige ‘Corona situatie’. Onderwerpen die aan bod komen zijn: stress door verandering en onzekerheid, effectief samenwerken op afstand en persoonlijke effectiviteit voor thuiswerkers (met en zonder kinderen).

Toekomst
Hoe de wereld eruit zal zien na Covid-19 weet natuurlijk niemand. Wat we wel weten is dat mensen sociale wezens zijn die elkaar graag treffen en er ook graag, al dan niet samen, op uit gaan. Die tijd komt gegarandeerd weer terug. Wij hopen je dan in gezondheid weer te mogen verwelkomen op onze locaties om vanuit verbondenheid met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan!


BLOG 06-12-2020 || door: Pieter Molijn Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel!

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Het kan wel! Half maart van dit jaar had ik iedereen die zou beweren dat online trainingen een prima alternatief zouden zijn voor traditionele, klassikale trainingen toch wel redelijk voor gek verklaard. Maar inmiddels ben ik met de inzichten van de afgelopen maanden echt helemaal om! Online trainingen hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van de live trainingen. Er zijn grote verschillen tussen live en online trainingen en ook zullen er altijd mensen zijn die liever een live training willen volgen vanwege de sociale componenten. Maar met onze ervaringen van de afgelopen maanden weet ik vrij zeker dat klassikale, online trainingen in kleine groepen op een goede toekomst kunnen rekenen bij thuiswerkend Nederland!

NIEUWS 31-08-2020 || door: Pieter Molijn Molijn in het ‘nieuwe normaal’

Maar toen we ons beseften dat de anderhalve meter economie echt wel even ‘de nieuwe normaal’ zou kunnen zijn, hebben we hard gewerkt om onze trainingen aan te passen aan de nieuwe realiteit.

NIEUWS 15-05-2020 || door: Pieter Molijn Opnieuw opstarten bij Molijn Training

Molijn Training komt weer op gang! Vanaf 1 Juni hebben wij de mogelijkheid weer klassikale trainingen te organiseren. Op dit moment maken wij onze locatie in Utrecht volledig Coronaproof!