Naar "Mijn trainingen"

In een agile organisatie werk je meer projectmatig en in wisselende teams. Met collega’s vanuit verschillende disciplines evalueer je doelstellingen en de vorderingen binnen een project. Een effectief verloop van verschillende meetings zoals stand-ups, sprint reviews en retrospectives vraagt veel van je communicatief vermogen. Want, hoe zorg je ervoor dat een tussentijdse evaluatie waardevol wordt? Hoe informeer je collega’s op de juiste manier? Hoe spreek je elkaar aan op niet behaalde doelstellingen? Om echt het maximale uit je samenwerking te halen gaat het dus niet alleen om wat je met elkaar bereikt en afspreekt, maar vooral ook om hoe je dat met elkaar bespreekt.

In een training van 3,5 dag ervaar je hoe je meer effectief kunt zijn in de gesprekken die je voert en hoe je anderen aanmoedigt bewuster en effectiever te zijn in hun communicatie. In deze training komen alle onderwerpen aan bod die voor een goede communicatie met je collega’s van belang zijn.

Leren in stand-ups en retrospectives
Het trainingsprogramma 'Effectieve communicatie in agile organisaties' bestaat uit 3,5 dag met iedere keer een tussenliggende periode van een aantal weken. In deze weken kun je gebruik maken van onze online coaching die je helpt het geleerde tijdens de training ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. De eerste dag starten we met het bespreken van je leerdoelen en maak je kennis met je medecursisten. Iedere volgende trainingsdag start je de dag met een stand-up. Dit is een staande meeting (vandaar de naam) met je collega cursisten waarin we gezamenlijk terugblikken op de ervaringen van de afgelopen weken. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Waar kunnen de trainer en je medecursisten je mee helpen? Je leert kritische interviewtechnieken toe te passen op elkaars inbreng om elkaar verder te helpen. Zo leer je stapsgewijs je eigen en elkaars doelstellingen in dit leertraject effectief te evalueren. In een afsluitende retrospective (een halve dag) blik je terug op je gehele leerproces.  

Programma

Dag 1 - Open en nieuwsgierig communiceren (09.30 - 16.00 uur)
Wanneer sta je echt open voor andere meningen? En wat kun je door open te staan en niet direct te oordelen van elkaar leren? Hoe vraag je door om de ander te begrijpen? Echt luisteren is moeilijker dan je denkt. Het vraagt om een open vizier, nieuwsgierigheid en durven vragen. Met de juiste communicatieve vaardigheden kom je makkelijker in contact met anderen. Zo weet je met een blik naar buiten goed zicht te houden op the bigger picture.

 Na deze training:
* Communiceer je bewust en effectief zowel binnen als buiten je team
*  Kun je luisteren zonder te oordelen
*  Haal je meer uit je gesprekken door de inzet van kritische interviewtechnieken

Dag 2 - Constructieve feedback (09.30 - 16.00 uur)
Open communiceren vraagt om ‘je uitspreken’ en ‘naar elkaar luisteren’. Het zijn twee vaardigheden die iedereen wel bezit, maar in groepsverband toch vaak lastig tot uiting lijken te komen. Met goede feedbackvaardigheden kun je constructief zijn naar anderen en anderen naar jou. Zo voorkom je conflictsituaties en krijg je meer inzicht in de belevingswereld van anderen.

Na deze training:
*  Kan je feedback effectief inzetten als middel voor succesvolle samenwerking 
*  Weet je hoe je assertief kunt zijn in groepsverband
*  Vergroot je de impact van je inbreng in stand-ups, sprint reviews en retrospectives

Dag 3 - Overtuigen, beïnvloeden en impact vergroten (09.30 - 16.00 uur)
Met de een communiceer je makkelijker dan met de ander. Toch kun je er niet altijd omheen dat je collega's met wie je de communicatie lastig vindt, nodig hebt. Deze training leert je grip te krijgen op het proces van interactie. Je krijgt inzicht in de manier waarop mensen reageren en ervaart dat een reactie in veel gevallen voorspelbaar is. Gedrag roept ten slotte gedrag op. Zo ben je in staat je invloed in communicatie te vergroten en effectiever samen te werken.

 Na deze training:
*  Heb je inzicht in je eigen communicatiestijl en die van anderen
*  Heb je zicht op de verschillende doelen en belangen in communicatie
*  Ben je in staat je invloed op de onderlinge interactie te vergroten

Dag 4 - Wrap-up inclusief een afsluitende lunch (09.30 - 13.00 uur)
Een afrondende workshop waarin we een check doen op de individuele leerdoelen en de puntjes op de ‘i’ zetten. In een afrondende retrospective blik je terug op het gehele leerproces. We sluiten de training af met een gezamenlijke lunch. 

Werkwijze trainingen op locatie

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal op locatie en online coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!